keskiviikkona, huhtikuuta 11, 2007

Sukkaonni kääntyy!

Kävinpä tuossa vastoin parempaa ymmärrystäni lukemassa tuoretta, Ilun aloittamaa keskustelua blogeista. Olen itse sitä mieltä, että keskustelua on hyvä käydä, ja monesti olen miettinyt itsekin Ilun mainitsemia asioita, mutta kun.

Kun olen tällainen mentaali, niin ei liene liian vaikeaa arvata, että kehitän itselleni ongelmia tuollaisen keskustelun seuraamisen jälkeen. Kun on puoliammattilainen itsensä vähättelyssä ja osaa aika nihkeästi arvostaa omia aikaansaannoksiaan, ei tee hyvää miettiä kovin paljoa oman bloginsa miellyttävyyttä muiden silmissä. Olen tosin myös ihan itse itseni takia aivan liian vaativa: esimerkiksi huonoja kuvia en tahtoisi edes ottaa, vaikken niitä esille aikoisi laittaakaan, ja sitten jäävät monet työt edelleen kuvaamatta.

Olen erittäin tohkeissani saamistani kommenteista, varsinkin kun edelleen tunnun yllättyvän jokaisesta ("lukeeks tätä oikeesti joku muu kun äiti?"), mutta yritän edelleen muistuttaa itselleni, että ensisijainen syy blogin aloittamiselle oli halu tallentaa tietoa tekemisistäni itseäni varten. Riittävän kauan olen jättänyt kaikki tekeleet täysin dokumentoimatta, ilman minkäänlaisia kuvia tai muistiinpanoja. Jättäkää kuitenkin hyvät ihmiset jälkiä käynneistänne! Kannustus ei koskaan mene harakoille, ja joskus se on todella tarpeen.

---------------------------------------------------------

Asiaan, heh heh. Tänään väänsin viimein valmiiksi Eunnyn baijerilaiset sukat, jotka ovat varmasti kaunein ikinä neulomani asia. Sukkaparat olivat jääneet muutamaksi viikoksi syrjään ilman mitään varsinaista syytä, ja kylläpä niitä olikin mukava taas jatkaa! Suunnitelmissa on jo tehdä toiset samanlaiset yhdelle rakkaalle ihmiselle, sillä mikäpä olisi parempi tapa kertoa välittävänsä, kuin kauniiden ja lämpimien sukkien lahjoittaminen.

Sössin viimeistelyprosessissa hyvin taitavasti, ja itselleni täysin uudella tavalla. Luulin itseäni viisaammaksi kuin olenkaan, ja niinpä päättelin päätelleeni ensimmäisen sukan langanpään saman tien sukan valmistuttua - olihan se sukan sisäpuolella. Nips.

Väärin. Onneksi tämä malli silmukoidaan kärjestä umpeen, joten oli erittäin helppoa purkaa silmukointi, päätellä siitä vapautuva pätkä kunnolla ja silmukoida kärki kiinni uudelleen eri langalla. Mutta onpa todettava, että nauroin itselleni varsin makeasti tehtyäni niin alkeellisen virheen näin myöhäisessä vaiheessa (neulontaurani alkutaipaleella sattui hämmentävän vähän mitään kämmejä).

Kuva näyttää tässä näytöllä niin hienolta, että en meinaa nahoissani pysyä:


Oivalsin myös, että vaikka Sisu osoittautui (minulle) liian ohueksi langaksi aloittamiini Nancy Bushin norjalaissukkiin, niin Smartiahan mahdollisesti on saatavilla samoissa väreissä, kun valmistaja on sama. Kävin kärkkymässä Elisassa, ja kas vain, saan kuin saankin sukkani juuri haluamani värisinä! Huomenna käyn hakemassa hyllystä tänään puuttuneet vaaleanpunaiset kerät, ja jatkoa seuraa, sen lupaan.

15 kommenttia:

villaa ylle kirjoitti...

Ihanan kauniit sukat:) Tarvitsen kyllä tuollaiset. Eikö ole ihanaa kun lopputulos on täydellisen onnistunut?

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut hienojen baijerilaisten valmistumisesta! Sanoo hän, jolla edelleen vain yksi baijerilainen valmiina.
Kuvasi on myös erittäin onnistunut!

Pikku- Kettu kirjoitti...

Nuo sukat ovat jo pitkään olleet neulelistalla. Aivan ihanat!

Ja mitenkäs minunkin kaapistani löytyy pino Sisua, jotka on ostettu nimenomaan noita norjalaissukkia varten... Eikös me molemmat neulota German Stockingsejakin?

Tämä alkaa jo huolestuttaa. ;)

Terhi kirjoitti...

Oioi, ihanat sukat, ihan täydelliset! :-)

sanna kirjoitti...

Aivan ihanat sukat ja vielä tosi kaunis kuvakin! Aloitin baijerilaisia itsekin viime viikolla. Tuskaisen hitaasti edistyvät ainakin näin aluksi...

Kaarina_tku kirjoitti...

Hei Outi sukkasi ovat todella kauniit. Onneksi olkoon ...sait ne loistavina valmiiksi. Muuten pikkuinen noita kämmejä sattuu kaikilla ja oikeastaan mitä osaavammaksi tulet sen useammin virheitä sattuu, sillä opit huomaamaan ne.
Kuva sukistasi on todella onnistunut.
Halauksin

Jatta kirjoitti...

On kauniit, upeat ja vaikka mitä! Kyllä nää tais päästä mun sukkalistani kärkeen niin että vilahti. Kiitos!!

amelie kirjoitti...

Ihkut sukat. Kierretyt silmukat on niin nättejä. Mitäs lankaa nuo ovat?

Ekebo Design kirjoitti...

Sukkasi ovat ikihienot! Onneksi olkoon hyvin tehdystä neuleesta.
Mielestäni sinun blogisi on aivan tarpeeksi hyvä, minusta on kiva seurata raportointiasi. Älä ota tosissasi kaikkea mitä blogimaailmassa kirjoitetaan. Blogien ei tarvitse todellakaan olla viimeisen päälle tiptop, nehän on tehty omaksi iloksi (ellei kyseessä ole bisnesblogi tai vaaliblogi, mutta nehän ovat aivan eri asia). Sulje silmäsi ja korvasi ja keskity omaan tekemiseesi.
Tulethan lauantaina tapaamiseen? Ja otathan nuo sukat mukaasi?

Marianne

Tui kirjoitti...

Nuo on niin kauniit, tulee itsellekin hinku tehdä ne! Vaikka en tiedä yhtään riittääkö mun kärsivällisyys niiden tekemiseen tai löytyykö multa mitään lankaa mistä ne tekisin ja onko yhtään rahaa että voisin ostaa lisää lankaa? :D

Outi kirjoitti...

Kiitos paljon rakkaat ihmiset!

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Kivan väriset kaunokaiset!

Anonyymi kirjoitti...

Upeat sukat!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat! Kuka onnellinen mahtaa olla se, joka saa ne toiset... En ole tutustunut siihen blogikeskusteluun, mutta olisin ihan samaa mieltä kuin Marianne K. Kukapa ei osaisi moittia, ja konstikos on löytää vikoja kun joku ensin on viitsinyt tehdä jotain, missä vikoja voi olla!!!

Unknown kirjoitti...

Hip hei Outi! Jätänpä jäljen, kun niin monta kertaa olen käynyt ihan salaa kurkkaamassa hienoja tekeleitäsi ja terävän oivaltavia mietteitäsi. Nähdään toivottavasti piakkoin, vaikka taas missasin neuletapaamisen :)