tiistaina, syyskuuta 25, 2007

Outin oma lapaskuu

Viime viikkoina on ollut pahoja startiitin oireita; tekee koko ajan mieli aloittaa vaikka mitä uusia neuleita, ja neuloa kaikkia niitä ristiin rastiin sikin sokin. Ei ihme että mikään ei tunnu valmistuvan, kun viime perjantain aikanakin laskin neuloneeni yhteensä seitsemää (7) eri projektia.

On siis tullut tehtyä kaikenlaista mukavaa pientä kivaa, kuten niitä mustia kämmekkäitä (jotka ovat nyt jämähtäneet tuskalliseen palmikonnäperrysvaiheeseen) ja lapasia. Lapasia en olekaan tainnut neuloa pariin vuoteen, joten nyt oli korkea aika.


Itselleni neuloin huovutettavat lapaset ihanan pinkistä hahtuvasta. Ennen myllytystä pyykkikoneessa ne olivat melkoiset patakintaat, ja mietin kerran jos toisenkin, että miten paljon ne mahtavat huopua. Mutta kas kummaa, koneesta pullahti esiin kaksi ruttua, joista reippaasti venyttelemällä tuli juuri sopivan kokoiset lapaset. Pesin ne viidessäkympissä, ja linkous oli 1000 kierrosta minuutissa, mutta jatkossa laitan kyllä huovutettavat jutut kiltisti neljäänkymppiin, koska näissä ei ole yhtään ylimääräistä.


Malli: Hahtuvalapaset Ullasta
Lanka: Salosta läpikulkumatkalla ostettu hahtuva, 100g
Puikot: 4mm bambut


Nämä puolestaan ovat otuksen uudet lapaset. Ensimmäistä kertaa kokeilin neuloa lapaset kärjestä päin, ja se oli oikein mukava vaihtoehto perinteiselle tavalle. Malli on omasta päästä, ja lankaa kului noin 60g nelosen puikoilla. Lanka on Noron kureyonia, joka on juuri tullut myyntiin Käsityö-Elisaan. Pakkohan sitä sitten oli ostaa perjantaikerä (tai kaksi).


Tässähän käy ihan malttamattomaksi, kun säät eivät ota kylmentyäkseen.

12 kommenttia:

Tui kirjoitti...

Ihanat lapaset ja ihana toi vika kuva! <3<3

Anonyymi kirjoitti...

hii, ihanat molemmat lapastet!!! Mun pitäis kans tehdä noi hahtuvalapaset, materiaalia olis vaikka miten..

Kaisa kirjoitti...

Hih, huovutusmania jyllää Blogistaniassa! :) Minäkin suorastaan odotan kylmiä säitä että siasi käyttää kaikkia ihania neuleita... :)

Marja A kirjoitti...

Kiva kun blogasit lapaset ja hyvä, että sait sopivat. Norolapaset ovat myös hauskat.

Liisa kirjoitti...

Ihania ihania lapasia!
Nyt tuli hinku tehdä itsellekin kivaset lapaset!
Kämmekäsbuumista voisi nyt siirtyä sitten lapasinnostukseen!

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!

Kävin juuri monen päivän tehtävänä koko Finnish Knit Blogs -listan läpi ja mikä ilo olikaan saada listattua suosikeiksi 'vain' kymmeniä satojen joukosta. :) Kanssaturkulaisena kysyisin, mitä Käsityö-Elisassa tuo Noron lanka maksoi? On mielettömän kaunista! Olen käynyt liikkeessä vain kerran ja silloin ei ollut lankakausi, joten jostakin käsittämättömästä syystä en huomannut liikkeessä edes olevan lankoja. :D

Outi kirjoitti...

Kiitoskiitos kommenteista! <3

Maria, aika taitava suoritus sivuuttaa kokonaan Elisan lankavalikoima xD

Siellä tuo kyseinen Noron lanka, eli Kureyon, maksaa 8,5 euroa kerä. Silk Garden taas on 9,5 euroa, eli kumpikin ovat Suomen mittakaavassa varsin halpoja.

Tuulia kirjoitti...

ihana kuva toi vimppa ja tumput on nätit :)

kramox kirjoitti...

bongaanko viimeisestä kuvasta ihanien lapasten lisäksi septumin?
kauniit värit, ihanaiset :)

satumh kirjoitti...

liisan blogista tänne bongahdin. iik miten komioita lapasia ja kiva blogi muutenkin. taidanpa viihtyä täällä vieraana. :)

Anonyymi kirjoitti...

Heh, hauska nähdä että palaat lähes juurillesi, ja söpöjä kuvia tosiaankin. Saapa vaan nähdä milloin, jos milloinkaan, noita sit käytätte.

Markka kirjoitti...

Ihania pinkkisiä.


Mun koomainen pää ei kykene tämän suurempaan kommentointiin.