sunnuntaina, helmikuuta 24, 2008

Takauma

Vaikka tätä vuotta on ehtinytkin jo kulua useampi kuukausi, tahdon vielä esitellä tekemäni joululahjan. Ystäväni naapurista nimittäin pyysi pinkit hahtuvalapaseni nähtyään, että tekisin hänen perheelleen jouluksi samanlaiset, joihin voisi jotenkin yhdistää perheen samojedin karvaa. Minä arvatenkin innostuin kovasti ajatuksesta, vaikka se vaatikin neljän lapasparin neulomista tiukahkossa aikataulussa.

wilma1

Wilma on ihastuttava, itsepäinen karvaturri, josta on tullut meidän rakas hoitokoira - Vesa keksi hienon termin "leasing-lemmikki" :D Wilman kautta olemme myös saaneet naapurista hyvän ystävän, ja olemme hänelle suuressa kiitollisuudenvelassa siitä, että Wilma saa olla osa meidän elämäämme. Olemme Vesan kanssa molemmat allergikkoja, joten suureksi murheeksemme emme voi ottaa omaa koiraa tai kissaa, ja naapurin koiran hoitaminen on tarjonnut meille suunnatonta iloa. Jostain syystä emme myöskään saa juuri minkäänlaisia oireita Wilmasta, mikä johtuu ehkä siitä, että olemme tutustuneet koiraan vähitellen, pihalla rapsutellen ja lenkittäen, ennenkö se on alkanut oleilla meillä.

Sitten takaisin lapasiin. Neuloin Ullan hahtuvalapasohjeella neljät kintaat, joista kolmet olivat miesten kokoa L ja yhdet vähän pienemmät, naiselle sopivat. Huovutuksen jälkeen koristelin ne neulahuovuttamalla kämmenselkiin käpälänjäljet. Huovutuksessa käytetty valkoinen karva on Wilman pohjavillaa, jota on kerätty talteen vuosien varrella vaikka kuinka.

Felted mittens with paw motifs

Olen todella tyytyväinen lopputulokseen, ja tyytyväisiä olivat kuulemma myös lahjan saajat. Voitokkain kaikista olen silti minä, joka en nykyään enää koskaan läimäytä jääkaapin ovea kiinni tarkistamatta ensin, ettei välissä ole kuonoa :D

11 kommenttia:

Markka kirjoitti...

Loistava idea!

Anonyymi kirjoitti...

Kerrassaan upeat lapaset!

hanna_h kirjoitti...

Wau! Ihanat lapaset ja vielä ihanammat kun tietää mistä tassujen materiaali on peräisin :D Suloinen hauvelikin tuo naapurin koira.

Anonyymi kirjoitti...

Oi miten ihanat kintaat, varsinkin tuolla karvalla höystettynä! Mullakin olisi pari paperikassillista samojedinkarvoja kaapissa, kehräystä odottamassa. Tää Vilma lienee myös samojedi (ainakin ihan näköinen)?

Vilma kirjoitti...

Voi miten mahtava kaima mulla onkaan! :) Tosi loistava idea käyttää pohjavillaa huovutuksessa.

Outi kirjoitti...

agua: kyllä, kyseessä on pomojedi :D olen antanut kertoa itselleni, että tämä yksilö on samojediksikin poikkeuksellisen itsepäinen.

maailman ihanin koira.

Anonyymi kirjoitti...

Jee, mahtavat. Ryntäisin kenties itse tekemään samaa, ellen olisi kuullut, että miesten lapaset ovat aika isot ennen huovuttamista. Olen täällä ensimmäisen Tiffany-työni jälkeen keskittynyt applikoimaan taulua, jossa on pari jänistä kuun loisteessa... Vai saako tällaisia puhua neuleblogin kommenteissa?

Outi kirjoitti...

Neuleblogin kommenteissa kaikki on sallittua :D (no jos ei nyt ihan)

Marja Kyy kirjoitti...

Vähänkö veikeät rasat! :D

Aika moni lemmikinpitäjä on muuten periaatteessa allerginen eläimille, mutta käytännössä siedättyy omille turilailleen niin, etteivät ne enää aiheuta oireita... ;)

Kati kirjoitti...

Oi kun kaunis samojedi! Minulla oli ilo omistaa Bertta-niminen samojedi yhdeksän vuotta. Itsepäinen sekin oli mutta silti maailman rakkain koira!! Sekin tuli aina karsomaan, kun kuuli jääkaapin oven avattavan :D

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten ihania lapasia!!