tiistaina, heinäkuuta 24, 2007

Traktori

Päivitys on auttamattoman myöhässä, sillä aloitin huivin KIP-päivänä eli 9.6. ja siitä muutaman viikon päästä se oli jo valmis. Mulla on ilmiselvästi jokin kauhea kriisi bloggaamisen suhteen, kun töitä valmistuu vähän väliä ja jotenkin niitä tuntuu olevan mahdotonta saada tänne näkyviin.


KIP-päivän aikaan Sylvi Salosella oli mielenkiintoinen alennusmyynti, sillä iso osa alelangoista oli kaivettu jostakin kellarien uumenista esiin, ja niinpä ostin kuudella eurolla kaksi kerää muinaisen oloista Hämeen Kehräämön Ilves-konelankaa. Kaipa jo ostohetkellä ajattelin tekeväni siitä huivin, mutta lanka itse ilmoitti varsin nopeasti haluavansa Zetoriksi. Mulla ei tätä ennen ollut yhtään kolmiohuivia, joten oli hyvä syy paikata vaatevarastossa ammottava aukko mahdollisimman nopeasti ;)

Malli: Zetor Jatan blogista
Lanka: Hämeen Kehräämön Ilves-konelanka, 100% villaa, 540m/100g,
puikkosuositus 1,5-2mm
Puikot: alkuun 3mm kökköpyörö, vaihdoin alkupuolella Addin pitsipyöröön

Neuloin päämallikertaa 12 toistoa, ja huivin kooksi tuli noin 1 x 2 metriä. Alun perin olin arvellut sen venyvän pingotuksessa enemmänkin, mutta ei se toki liian pieneksi jäänyt. Nyt on hyvä syy neuloa jokin toinen malli, jotta saa itselleen valtavan kääriytymishuivin parveke- ja terassikäyttöön.

Pidän lopputuloksesta kovasti, ja huivi osoittautui myös enemmän kuin hyödylliseksi viikonlopun mökkireissun aikana: se toimi lämmikkeenä iltaisin, sateensuojana huusiin juostessa, tyynynä ja peittona viiden tunnin automatkalla - ja sillä sai myös sukulaisilta kehuja neulomistaidoistaan.

5 kommenttia:

kramox kirjoitti...

oi kun se on kaunis!
miulla on tuolla kolme kerää ilvestä jotka on jotenkin kummallisesti alkanu kamalasti huutaa huiviks tän siun huivin innottamana..
niille pitäis vaan löytää joku kivakiva ohje.

Unknown kirjoitti...

Vau ja aivan ihana väri :)

Ja kiva kuulla kuinka tarpeellinen huivi se on jo ollut. Tulipa mieleen että pitää se munkin jo päättää minkä huivin teen ja aloittaa moinen. On muutamakin sopiva lanka odottamassa tekijäänsä.

hanna_h kirjoitti...

Todella kauniin värinen traktori kyllä.
Yleisö vaatii tiheämpää polkkausväliä, kun kerran noin kauniita töitäkin valmistuu ;)

Jatta kirjoitti...

Upea. Ehkä kauneimman värinen toteutus huivista jonka oon nähny. Hitsi, pitäisköhän sitä itsekkin lilastua?

Outi kirjoitti...

Oo, kiitos Jatta, ihan punastun :D
Kiitos muillekin kehujille, tykkään itsekin valmiista huivista hirmusti, ja tykkäsin myös sen neulomisesta.