maanantaina, marraskuuta 27, 2006

Jee! Posti kulki!

Masokistineuloja on tarpeen tullen ja vaihtelun vuoksi myös masokistivirkkaaja. Tänään ainakin aion tarttua koukkuun puikkojen sijaan, sillä postisetä toi odotetun paketin.

Ostin elokuussa S'n'B Happy Hookerin, ja sitä selatessani sain kauhean hepulin, kun kuvissa keekoili toinen toistaan värikkäämpiä, iloisia virkkuukoukkuja. Kuinka epäreilua, että meillä kaikki on vain teräksen tai alumiinin harmaata! Minäkin tahdon virkata väreissä, vaikka lankani onkin lähes aina mustaa!

No, suurin omistamani virkkuukoukku oli 5 mm ja siitä seuraava 3,5 mm. Minun olisi siis joka tapauksessa laajennettava valikoimaa, jos tahtoisin toteuttaa kirjan malleja. Onneksi on eBay, PayPal ja Sammon electron! Ilman tuota markkinatalouden epäpyhää kolminaisuutta olisin hyvin pitkästynyt (ja hyvin varakas). Varmaan puolet niistä rahoista, jotka kulutan muuhun kuin välttämättömään elämiseen, menee ulkomailta tuleviin ostoksiin.

Viikko sitten sain vihdoin aikaiseksi ostaa eBaysta noita ihania, läpinäkyviä akryylikoukkuja, joita olen katsellut kuukausia. Olen ihan toivottomasti välineurheilija, ja tahdon aina hankkia kaikkea kivaa sälää, vaikka en sitä välttämättä tarvitsisikaan. Tuskinpa nuo isot koukutkaan minua erityisen usein paksujen lankojen pariin houkuttelevat, mutta on ne silti kiva omistaa, kun ovat niin sievät :) Ja on se toisaalta hurjan ärsyttävää, että löytää kivan projektin, mutta ei voikaan aloittaa sitä siksi, kun ei ole välineitä.

Odotin jännittyneenä virkkuukoukkujen saapumista, sillä ne ovat amerikkalaista mallia ja siis vähän erilaisia kuin täkäläiset. Pikainen kokeilu kuitenkin osoitti, että virkkaaminen sujuu noilla ihan yhtä helposti. Nyt pitäisi vain päättää, että mitä sitä ryhtyisi tekemään.

4 kommenttia:

piua kirjoitti...

Oooh!
Todellakin, ihania koukkuja.
Hekumallisia virkkuuhetkiä ;)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kauniita koukkuja! Anna vinkki millä hakusanoilla noita kannattaisi Ebaysta etsiä...?

Outi kirjoitti...

Laita "crystalite", "acrylic crochet hooks" ja/tai "Susan Bates". Myös Prym on tuonut Euroopassa markkinoille vastavia, mutta en ole nähnyt niitä missään.

Samassa sarjassa on myös neulepuikkoja, olen harkinnut niitäkin ;)

*Itkupilli* kirjoitti...

OMG!!!!Ompa ihania koukkuja! Olen ollut virkkuusta vieroittuneena jo pari vuotta, onkohan taas alettava, ainakin noi näyttäis hyvältä angoralankojen seassa törröttämässä.