tiistaina, marraskuuta 14, 2006

Vallankumouksellisuutta

Tältä näyttää viimeisin viritys:


















Kuva on toki pimeä, kun eihän täällä tähän aikaan vuodesta ole ikinä tarpeeksi valoa kuvien ottoon ilman salamaa tai jalustaa. Kameran salama on ihan kökkö, ja koska jalustaa en (vielä) omista, on minun tyytyminen huonoihin kuviin, vaikka niistä aiemmassa postauksessa valitinkin. Tämä on siis väliaikaista, kuvien laatuun on odotettavissa parannusta.

Asiaan: kuvassa esiintyy sukka, jonka aloitin tänään aamulla luennolla. Lanka on Sandnesin Sisua, jonka ostin hetken mielijohteesta viime Tampereen-reissulla, ja joka sopii tähän tarkoitukseen mainiosti. Aikeissa on neuloa ihan tavallinen, polvimittainen ja pohkeen mukaan muotoiltu sukkapari. Olen isosti tykästynyt tuohon kierrettyyn (1o, 1n)-joustimeen katseltuani viime aikoina paljon Eunnyn upeita aikaansaannoksia.

Täytyy todeta, että vähän aikaa sitten opettelemani magic loop on tosi hyödyllinen tekniikka luentoneulontaa ajatellen! Metallinen sukkapuikko kun pitää aika ilkeää ääntä lattialle pudotessaan: todistin sen viimeksi tänään taitetta kiinni neuloessani, kun siinä piti olla apuna ylimääräinen kaksipäinen. Kerta riitti, ja lopun kerroksen tappelinkin sitten puoli milliä liian paksun bambupuikon avulla ollakseni tuottamatta enempää häiriötä.

Elän jonkinlaista villasukkavallankumousta, sillä kyllä minulla sukkia entuudestaan riittäisi - tilanpuutteen vuoksi mokomat ovat levittäytyneet varmaan vaatekaapin jokaiseen laatikkoon. Olen kuitenkin alkanut pahasti tympääntyä vanhojen sukkieni olemukseen, kun ne ovat kaikki tylsiä (2o, 2n)-vartisia raidallisia, seiskaveikasta neulottuja ja lisäksi ihan randomvärisiä = värejä joista sinänsä tykkään, mutta joita en kuitenkaan oikeastaan yhtään halua käyttää. Hmm. Tätä nykyä en sitä paitsi Nallea paksummasta langasta tehtyjä sukkia erityisemmin välitä pitää. Todennäköisesti siis nakkaan mäelle valtaosan vanhoista sukistani, ja neulon tilalle kasapäin uusia, sellaisia joita todella haluan tehdä ja käyttää.

Seuraavat tunnit masokistineuloja aikoo istua sohvalla neulomassa, juoda glögiä ja katsella vallankumoustunnelmiin hyvin soveltuvaa V for Vendettaa *hykerrys* Olen sen katsonut jo n kertaa (arvelisin että 10<n<20), eikä viehätys ole vähentynyt yhtään. Hyvät elokuvat jaksan katsoa aina vain uudestaan ja uudestaan, ja parhaat vielä useammin. Vive la Révolution!

Ei kommentteja: