maanantaina, marraskuuta 06, 2006

Miten sattuikin?

Kävin Kaisan blogin innoittamana lukemassa Ullasta oman horoskooppini. Kas tässä:

KAURIS (22.12.-20.1.)

Olet aina valmis kokeilemaan jotain uutta ja haastavaa. Rakastat erikoisia lankoja. Mitä ohuemmat puikot ja haastavampi neuletyö, sitä parempi. Pienet ja nopeat neuletyöt eivät ole sinua varten. Lempineuleesi on haasteellinen pitsihuivi ohuesta merinovillasta.

Lempilankasi: Mahdollisimman ohuet langat, esim. lace-weight merino.

Kas vain ;) Aikas näpsäkästi osuu meikäläiseen tuo kuvaus. Myös Debbie Stollerin Stitch 'n Bitchissä oleva Masokistineulojan määritelmä kuvastaa minua hyvin. Ohops, miten tässä näin pääsi käymään? Eihän siitä nyt kauhean kauaa ole, kun olin vielä hirvittävän pragmaattinen Novita-villasukkaneuloja.

(Selitys: Muutin pois kotoa ja rahatilanteeni itsenäistyi, mistä seurasi neulekirjojen ja kalliimpien lankojen vyörytys. Myös Sammon Visa Electron, joka tunnetusti leikkii nettikaupoissa luottokorttia, on edesauttanut asiaa.)

--------------------

Asiasta toiseen, joka myös sopii otsikon alle. Kävin lauantaina katselemassa suomalaisten neuleblogien listaa, ja sain pienimuotoisen harmistuskohtauksen, kun sinne olikin jo ilmestynyt blogi nimeltä Kerällä. Vitkuttelin aikani tämän perustamisen kanssa, vaikka suunnitelma on jo ollut olemassa jonkin aikaa, ja Kaisa ehti ensin. Pahus! :)

No, otin Kaisaan yhteyttä kysyäkseni, saanko silti pitää nimen jossain muodossa (olen siihen hyvin ihastunut), ja Kaisa oli tosi ystävällinen ja ymmärtäväinen (kiitos!). Siispä muutan blogini nimeä heti kun keksin sopivan vaihtoehdon, ja ilmoitan tämän neuleblogilistallle vasta sitten.

--------------------

Lopuksi vielä kuva masokistineulojan uusimmasta keskeneräisestä projektista:

Kyseessä on huivi, Frost Flowers and Leaves, yllättäen kirjasta A Gathering of Lace. Oon aika rakastunut tuohon opukseen :)

Lankana on perjantaina ostamani Merino Oro, ja teen huivia ohjeen 4 mm:n puikkojen sijaan 2,5-millisillä, kun lankakin on ohuempaa.

Voitte kuvitella minkälainen sadattelu ja rähinä täällä oli käynnissä tuota aloittaessa, kun en omista sopivan paksuisia bambupuikkoja ja alussa oli kaksi silmukkaa kullakin puikolla. Yritä siinä nyt sitten estää painavia metallipuikkoja liukumasta tiehensä ja kääntyilemästä miten sattuu. Parin ekan kerroksen aikana oli melkoinen työ selvittää, mikä puikko seuraavaksi pitäisi neuloa ja montako kertaa sitä pitäisi ensin kiertää ja mihin suuntaan, jotta silmukat olisivat oikein päin. HUH. Kyllä pari kertaa kävi mielessä, että miksi, voi MIKSI minä ehdoin tahdoin ryhdyn tällaiseen.

Mutta ei hätää, alkuhankaluudet ovat ohi, ja nyt pääsee taas nauttimaan neulomisprosessista.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

En tapaa uskoa horoskooppeihin, mutta osuipa minunkin kohdallani aivan oikeaan! Sen olisi voinut vielä minulle lisätä, että mitä paksumpi lanka, sen parempi - kaksonen on kärsimätön... :)